Camarque carrera

  • Architect Noémi Van Heuverswyn
  • Locatie Astene
  • Projectjaar 2020
  • Type Camarque Carrera

Altijd op vakantie

Een huis met een vakantiegevoel creëren, dat was het doel van architecte Noémi Van Heuverswyn en haar man. En of ze daarin geslaagd zijn. Hun woning in verschillende hoogtes ademt zomer en rust uit. Daar zit de Camarque Carrera, een handgevormde baksteen met een naturelle kleur en dito vorm, voor veel tussen.

“We waren eigenlijk op zoek naar een huis om te renoveren, maar beseften na een tijd dat de voordelen ervan voor ons nooit zouden opwegen tegen de nadelen. Toch is het maar bij het zien van onze bouwgrond dat we voor het eerst de klik maakten om te gaan bouwen.” Noémi ontwierp een L-vormig huis, gevormd door een aanéénschakeling van diverse volumes. De woning is georiënteerd naar het zuidwesten waardoor de tuin tot ’s avonds zonlicht geniet. De meeste ruimtes bevinden zich op de benedenverdieping en zijn gericht naar de tuin, zo ook de slaapkamer en badkamer van Noémi en haar man. “ ‘s Morgens de gordijnen openen en rechtstreeks de tuin in stappen, dat geeft ons het gevoel op vakantie te zijn. De kinderen hebben hun eigen zone, met de slaapkamers en hun badkamer op de eerste verdieping.”

ARCHITECT

Noémi Van Heuverswyn

Een ruimte beleef je wanneer doordachte ontwerpen resulteren in ongedwongen woningen en interieurs. In het geval van Noémi Van Heuverswyn is dat ook: wanneer de ruimte de persoonlijkheid van de bouwheer en de visie van de architecte reflecteert.

“We zijn gevallen voor de zandkleurige tint: geel noch grijs, maar iets daartussen.” 

 

Identi-kit Architect
Naam: Noémi Van Heuverswyn
Stijlkenmerken: Logisch, uitgekiend, warm en verfijnd
Website: https://noemi-architect.be
Contacteer me voor: nieuwbouw en verbouwingen

Geïnspireerd?
Plan hier je afspraak.

Contacteer ons
Overzicht