Eengezinswoning in Olen

Gevelsteen: 
Quarts, Hilversums formaat

Architect: 
Anja Vissers

Architecte Anja Vissers ontwierp deze nieuwbouwwoning die zowel binnen als buiten gebruikt maakt van materialen die een wereld van licht en ruimte creëert voor de bewoners. In alle ruimtes werd doelbewust voor een rijkelijke natuurlijk lichtinval gekozen. Een effect dat nog wordt versterkt door de lichte materialen. 

Architecte Anja Vissers: “Steen is voor mij zeker nog een modern materiaal, zeker als je creatief omspringt met kleuren, texturen, verbanden en voegwerk. De frisse kleurencombinatie van de Quarts gevelsteen in Hilversums formaat met het aluminium schrijnwerk geeft het volume precies de strakke, lichte uitstraling die de bouwheer in gedachten had. De licht grijsgesmoorde handvormsteen werd door Heylen Ceramics aangeleverd in een lang smal formaat, dat de horizontaliteit van de gevelpartij benadrukt.

Apart aan het ontwerp is, dat ook de overkragende elementen van de volumes en het overdekte terras bekleed zijn met strips van de gevelsteen. Het schrijnwerk, de dakranden en de verzonken geprofileerde regenafvoeren harmoniëren zowel qua kleur als naar vorm met het rustgevende, strakke effect van de steen, die in wild verband verlijmd is. De keuze voor een wild verband is zowel esthetisch als technisch een zeer verantwoorde keuze, zeker met het oog op maatvastheid bij zulke dunne voegen.”

Laat u
inspireren

in één van onze showrooms

Info en afspraak

Overzicht