Feldhaus Klinker

Technisch meesterschap in Bad Laer

Innovatieve ideeën in combinatie met meer dan 150 jaar knowhow hebben Feldhaus Klinker in Bad Laer, Nedersaksen, tot ver over de grenzen van Duitsland bekend gemaakt. Niet alleen de esthetische, maar vooral ook de technisch superieure eigenschappen van de Feldhaus-producten zijn bekend: denk aan een: extreem lage wateropname, een hoge kleurechtheid, absolute vorstbestendigheid en uitstekende thermische isolatiewaarden.

Feldhaus Klinker werd opgericht in 1857 en vierde dus in 2017 zijn 160ste verjaardag. De 4de en 5de generatie van de familie Feldhaus liet dat niet ongemerkt voorbijgaan en zette het jubileum onder andere in de verf in het 1.400 m2 grote bezoekercentrum op het fabrieksterrein. Zowel voor particulieren als voor architecten en handelaren een aanrader, want nergens anders in de sector vind je zo’n uitgebreide tentoonstellingsruimte over baksteen.

Steenstrips: esthetische oplossing voor een dunnere bouwschil

Feldhaus Klinker biedt een van de grootste assortimenten klinkers en gevelstenen aan voor nieuwbouw, verbouw en renovatie. Uitgerust met de nieuwste technologie, produceert het bedrijf al zijn steenproducten met gecertificeerde kwaliteit. Zowel voor kleine als voor grote bouwprojecten zijn er tal van speciale formaten beschikbaar, mét een heel individuele service. Een van dé specialiteiten van het huis zijn de innovatieve steenstrips, die speciaal ontwikkeld worden als esthetisch verantwoorde oplossing voor de bouwvraagstukken van vandaag. Het optimaliseren van de binnenruimte, in combinatie met de hedendaagse normen voor gevelisolatie, nopen architect en bouwheer er vaak toe om voor een dunnere bouwschil te opteren. De technisch hoogstaande steenstrips van Feldhaus voldoen perfect aan die vereiste, terwijl ze toch de massieve uitstraling van een authentieke baksteengevel behouden.

 

Schattenjacht in Osnabrück en Bentheim
De Duitse regio’s Landkreis Osnabrück en Bentheim zijn twee zogenaamde landkreisen in het zuidwesten van de deelstaat Nedersaksen. Nedersaksen ligt grotendeels in de Noord-Duitse Laagvlakte, en wordt doorsneden door de Wezer, de Eems en de Elbe. Het noorden en westen van Nedersaksen zijn daardoor erg vlak, net als de aangrenzende Nederlandse provincies Overijssel en Drenthe. Sommige delen liggen zelfs onder zeeniveau. Slechts op de Lüneburger Heide verheft het landschap zich op enkele plaatsen tot boven de 150 meter.

 

Hoogveen, löss en Bentheimer Gold
De (hoog)veen- en lössgronden van het Nedersaksische landschap bestaan voor het grootste gedeelte uit mesozoïsche klei-, zand-, mergel- en kalkgesteenten, gevormd door mariene sedimenten van de nabijgelegen Noordzee. De dalen, bekkens en riviersleuven zijn er rijk aan bodemschatten waar de keramische sector gretig gebruik van maakt. Geen wonder dat deze streek bij een grote diversiteit van bezoekers in trek is. Wandelaars en fietsers komen er genieten van de zichtbare pracht van het glooiende landschap. Geologen worden dan weer aangetrokken door wat vaak (deels) onder dat landschap verborgen zit: de rijke historische steenschatten, met de megalithische hunebedden en de typische Nedersaksische zandsteen, het ‘Bentheimer Gold’ als blikvangers. Onder andere het stadhuis in Münster en kasteel Bentheim zijn in Bentheimer Sandstein opgetrokken.

 

Toon MeerToon Minder

Laat u
inspireren

in één van onze showrooms

Info en afspraak