Daas Baksteen

Mooi, duurzaam, inventief

We vonden Daas Baksteen in het onooglijke dorpje Zeddam, ongeveer 35 kilometer ten oosten van Nijmegen en Arnhem. Nog 40 kilometer oostelijker, pal tegen de Duitse grens aan, staat nog een tweede Daas-fabriek in Winterswijk. Op deze goed geoutilleerde productielocaties worden aan de hand van de nieuwste technieken handvorm-, vormbak-, Wasserstrich- en strengpersstenen geproduceerd. Door met veel aandacht naar klanten te luisteren, weet Daas zijn uitgebreide assortiment bakstenen perfect af te stemmen op wat de markt verlangt. En regelmatig komt het bedrijf met slimme innovaties naar buiten, zoals het unieke droogstapel-systeem Daas ClickBrick®. Dit Nederlandse bedrijf beseft maar al te goed dat een eigentijds ontwerp niet zonder innovatieve bouwmaterialen kan. Daas zet daarom voortdurend in op een vernieuwend pallet van formaten, kleuren en structuren, geproduceerd met veel aandacht voor ecologie. Na de kleiwinning wordt het land gehercultiveerd met nieuwe natuur. De fabriek in Zeddam werkt op groene stroom uit het grootste solarpark van Nederland.

Rivierklei uit de Lage Landen

Geen volk ter wereld is zo vertrouwd met de inwerking van het water op het land als de Nederlanders. De Nederlandse expertise met betrekking tot dijkenbouw en waterbeheersing is internationaal vermaard. Het mag dan ook geen wonder heten dat Nederland ook op het vlak van baksteenproductie een vooraanstaande rol in Europa speelt. Het land is namelijk niet alleen rijk aan interessante zeekleilagen. Door het afwisselend buiten de oevers treden en weer terugtrekken van belangrijke rivierarmen heeft Nederland ook uitzonderlijk veel rivierklei, die zich uitstekend leent voor de productie van uitmuntende keramische bouwmaterialen.

 

Het land van Maas en Waal
Gelderland is de grootste provincie van Nederland. Ze ligt in het midden en oosten van Nederland en grenst aan de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dit gebied van Nederland wordt doorsneden door de Rijn, met zijn aftakkingen Waal en IJssel. Die andere grote rivier, de Maas, vormt dan weer de natuurlijke grens tussen Gelderland en Noord-Brabant. Het is hier, in de regio die zo vaak werd bezongen als het Land van Maas en Waal, dat Heylen Ceramics een nieuwe aanwinst voor zijn gevelsteenassortiment vond. Daas Baksteen is een onafhankelijk bedrijf, dat al sinds 1890 stenen maakt en recent als eerste Nederlandse producent van grofkeramische bouwmaterialen een Cradle-to-Cradle certificaat behaalde.

Toon MeerToon Minder

Laat u
inspireren

in één van onze showrooms

Info en afspraak