Caprice

Topkwaliteit in pakkende kleurtinten

De ene steen is de andere niet. Dat weet Caprice, een familiebedrijf met ruim 150 jaar ervaring in het bakken van metselstenen, als geen ander. Met de slogan ‘Bakstenen met een warm hart’ maakt Caprice van kwaliteit en originaliteit de twee voornaamste speerpunten voor zijn eigentijds assortiment gevelstenen met of zonder bezand oppervlak. Met rivierklei uit het stroomgebied van de Rijn, de Waal, de IJssel en de Maas, maar ook uit het Eifel- en Westerwaldgebied, vallen de stenen van Caprice op met diverse bakkleuren zoals grijsrood, helderrood, naturelbrons en geel. Om kleuren en texturen perfect te krijgen, wordt omzichtig omgesprongen met aanvullende grondstoffen zoals zand, lava, mergel (kalk) en ijzer- en chroomoxides.

Caprice staat voor het hoogstaande vakmanschap van betrokken specialisten. Het moderne productieproces, gebaseerd op 150 jaar perfectionisme, levert kleurechte en maatvaste bouwmaterialen op die de kwaliteitsnormen overstijgen. Ook bij Caprice wordt een milieubewuste kleiwinning gecombineerd met natuurontwikkeling en het creëren van een veilige leefomgeving met aandacht voor mens, maatschappij en milieu.

Rivierklei uit de Lage Landen

Geen volk ter wereld is zo vertrouwd met de inwerking van het water op het land als de Nederlanders. De Nederlandse expertise met betrekking tot dijkenbouw en waterbeheersing is internationaal vermaard. Het mag dan ook geen wonder heten dat Nederland ook op het vlak van baksteenproductie een vooraanstaande rol in Europa speelt. Het land is namelijk niet alleen rijk aan interessante zeekleilagen. Door het afwisselend buiten de oevers treden en weer terugtrekken van belangrijke rivierarmen heeft Nederland ook uitzonderlijk veel rivierklei, die zich uitstekend leent voor de productie van uitmuntende keramische bouwmaterialen.

 

Het land van Maas en Waal
Gelderland is de grootste provincie van Nederland. Ze ligt in het midden en oosten van Nederland en grenst aan de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dit gebied van Nederland wordt doorsneden door de Rijn, met zijn aftakkingen Waal en IJssel. Die andere grote rivier, de Maas, vormt dan weer de natuurlijke grens tussen Gelderland en Noord-Brabant. Het is hier, in de regio die zo vaak werd bezongen als het Land van Maas en Waal, dat Heylen Ceramics een nieuwe aanwinst voor zijn gevelsteenassortiment vond. Daas Baksteen is een onafhankelijk bedrijf, dat al sinds 1890 stenen maakt en recent als eerste Nederlandse producent van grofkeramische bouwmaterialen een Cradle-to-Cradle certificaat behaalde.

Toon MeerToon Minder

Laat u
inspireren

in één van onze showrooms

Info en afspraak